Certyfikaty

ekoHodowle są prowadzone w sposób ekologiczny w obiegu zamkniętym. To co wyrośnie na naszym polu, nasz drób zjada. Od lat nie stosujemy żadnych oprysków. Jesteśmy w trakcie składania wniosku o certyfikat ekologiczny, ale uzyskanie go trwa do trzech lat. Póki co prosimy o zaufanie, bo glejtu jeszcze nie posiadamy 🙂 Znaleźliśmy firmę certyfikującą BioCert. Jest szansa, że proces certyfikacji skrócimy do pół roku, należy tylko zdobyć zaświadczenie, że nie robiliśmy oprysków. Oddamy ziemię do badania niebawem.

Ubój oraz sprzedaż jest prowadzona zgodnie z zasadami prowadzenia tych działalności określonymi w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi:
– z dnia 29 grudnia 2006 r. w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do sprzedaży bezpośredniej (Dz.U. z 2007 r. nr 5, poz. 38);

10462786_782471921829938_9093749320577730065_nOtrzymaliśmy prestiżowy certyfikat „Doceń polskie”. Grono znawców kulinarnych oceniło indycze mięso bardzo wysoko.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s